Bag om

Jeg stødte på smykkerne fra Fruit Bijoux på en rejse til Polen. Fruit Bijoux drives af et ungt designerpar. Alle deres smykker er fremstillet i designerparrets smykkestudie i den smukke by Sopot i det nordøstlige Polen. Sopot ligger i Tricity (inkl. Gdansk, Gdynia og Sopot) og er berømt for fremstilling af ravsmykker.

Alle smykker fra Fruit Bijouxer er lavet af sterling sølv (kendetegnende 925). De er enten forgyldt med 24 karat guldbelægning, ædelmetallet Rhodium eller yderligere forsølvet med lyst fint sølv (1000 mark) – den fine forsølvning stopper sterling sølv fra at blive mørkt.

De farvede toppe VU er lavet af acrylharpiks, et syntetisk produkt, som er farvet af designeren. Farverne er opnået og raffineret fra forskellige kilder, såsom kunstneriske farveblyanter eller malinger mens det stadig er i flydende form.

Alle trin og processer i fremstillingen af smykkerne er foregået i smykkestudiet, herunder galvanisering af sølv. Det eneste, der er outsourcet er afstøbninger af de brede ringbånd. Ringbåndene  er også fremstillet lokalt, i Gdansk, i samarbejde med en anden lille familievirksomhed. Vu formen på toppene er ikke 3D printet, alt er lavet i hånden. VU krystallerne er individuelt og manuelt skåret og selv om de synes at være identiske, adskiller de sig faktisk. Derved er hver VU top faktisk unik. Hver krystal er omhyggeligt designet af Simon.

Tilbage i august 2018 under New Nordic Jewellery Fair, blev Fruit Bijoux udpeget som vinder af Brand New Nordic 2018. Juryen, herunder CEO Jens Møller fra Goldsmiths Leverandør Association, vurderede at Fruit Bijoux havde det mest kommercielle potentiale fra deltagerne.  Fruit Bijoux blev blandt andet anerkendt for deres entusiasme, engagement og store kundeservice i løbet af de messer de har deltaget på.